Zoltner Rudolf

zongoratechnikus, zongoraszakértő, zeneszerző

Silent és önjátszó zongora

 

Ma már egy akusztikus pianínó, egy átalakítással, "lehalkítható".  Sőt, ezáltal egy digitális zongorával is rendelkezni fogunk. Az átalakítást új és használt pianínókon, illetve zongorákon is elvégezem.

A régi filmkben láthattunk önállóan játszó pinanínókat,  melyekben lyukacsos papírtárcsák forogtak. Mára ez a technológia megváltozott, modern digitális lejátszok vezérlik a hangszert és elektromágnesek mozgatják a billentyűzetet.

 

Szomszédkímélő megoldás. Egy akusztikus zongorát vagy pianínót eltudunk némítani, azaz a zongorajátékot, egy fejhallgatón keresztül, kizárólag a zongorista hallhatja. A rendszer a már meglévő hangszerünkbe is beépíthető. A csendes és valós hang közötti átváltást egy kar segítségével, pillanat alatt elvégezheti. Amikor csendes módban játszunk, a hangszer hangját egy hangmodul szólaltatja meg, így a zongora hangszínen kívül, további hangzásokat is beállíthatunk (orgona, gitár, fuvola, vonós stb.).  A 128 polifóniával rendelkező modul 4 sávos felvételi lehetőséget is biztosít számunkra, mindez transzponálási és különböző hangolhatósági funkcióval fűszerezve. Összegezve: egy digitális zongorával gazdagíthatjuk akusztikus pianínónkat, vagy zongoránkat.  Jelenleg pianínókhoz tudok megoldást kínálni, zongorákhoz alkalmazható rendszer fejlesztés alatt áll.

Emlékeznek a rajzfilmre? Mozogtak a zongora billentyűi, zongorista sehol, és a zongora magától játszott. Ez most már a valóság! Megszületett az önjátszó zongora legmodernebb változata. 
Miért is jó ez? Mivel az akusztikus zongora csodálatos hangzását - és nem egy felvett digitális hangot! - élvezheti anélkül, hogy zongorázni tudna. A klasszikus zenétől a jazzig, a pop zenétől a rockandroll-ig, minden zenei műfaj megtalálható a belső memóriában, így egy gombnyomásra előcsalogathatjuk, és élvezettel hallgathatjuk kedvenc dalainkat. A csúcsok csúcsa, hogy a zongoránk saját eredeti hangja mellett zenekari hangszereket is hallhatunk, így pl. akár egy teljes jazz zenekari megszólalást is élvezhetünk. 

Helyezze el otthon a nappalijában, egy kerti partin, kaszinóban, étteremben, hajón, de akár egy aulában, ez a hangszer csodálatot és fergeteges élvezetet visz a zenehallgatás, valamint a  szórakozás világába. Képzeljen el egy kellemes pezsgőzést, egy lágy zongorahangzás mellett, ahol  éjszakába nyúlóan élvezheti a kifogyhatatlan és jobbnál jobb háttérzenéket. A "zongorista" garantáltan nem fog elfáradni. 

És, hogy fokozzuk: a zongorát teljes értékű hangszerként is használhatjuk, tehát reggeli kávé mellé lágy zenét játszatunk vele, este meg saját magunk is leülhetünk zongorázgatni.

Az önjátszó rendszert új és használt zongorába, vagy pianínóba is beszerelhető. 

Silent, csendes zongora

Önjátszó zongora