Zoltner Rudolf

zongoratechnikus, zongoraszakértő, zeneszerző

Renner Akadémia - NÉMETORSZÁG
Renner Trained Technician képesítés - RTT

 

4 éven keresztül képeztem magam a világ első számú zongoramechanikát és alkatrészeket gyártó gyárában, akik a világ legrangosabb zongoramárkáinak gyártanak mechanikát és alkatrészeket, úgymint Steinway, Fazioli, Bechstein, Schimmel, Steingraeber, Bösendorfer, Förster, stb.

Képzéseim, végzettségek

Steingraeber Söhne zongoragyár - NÉMETORSZÁG
Steingraeber Piano Technician képesítés

 

Szakemberek körében, mely zongorakészítőket, mestereket, tervezőket, technikusokat jelent, a Steingraeber az egyik legelismertebb zongoragyár, mivel a legmagasabb technikai szinten és követelménnyel gyártják (kizárólag!) németországban hangszereiket.

Baldwin zongoragyár - USA
Baldwin Piano Technician képesítés

 

A Baldwin gyárban óriási élmény volt tanulni és gyakorolni. Amerika legnépszerűbb márkája, csúcsminőség. Képzésem során nem csupán az akusztikus hangszerek területén tanultam, itt képeztek ki az önjátszó zongorák gyártására, beszerelésére.

Europiano képzések - NORVÉGIA, HOLLANDIA
 

A neves Európai szervezet képzésein, kongresszusain vettem részt, ahol a világ különböző zongora- és alkatrészgyárainak szakemberei tartották előadásaikat.

Heinrich König gyár - NÉMETORSZÁG
König Expert képesítés

 

A König gyárban a hangszerek felületkezeléséhez, illetve speciális javításához szükséges technológiákat sajátítottam el.

Roland gyár -  JAPÁN
 

A Roland gyár termékeinek, de főleg digitális zongoráinak gyártási folyamatába, technológiákba kaptam betekintést, illetve szakmai képzést. 

Parsons zongoragyár - KÍNA
 

A Parsons gyárai nem csupán a saját márkákat, de számos világmárkák zongoráit gyártja, évi kb. 400000 hangszergyártással Kína legnagyobb gyárai közé sorolható. Konzultációkban, gyártási technológiák és folyamatok átnézésében, szakmai eszmecserékben volt részem. 

Liszt Ferenc Zongoraszalon - Magyarország
 

Természetesen a legnagyobb tapasztalatot, rutint, gyakorlatot saját cégemben szereztem, amely 25 éve igyekszik kiszolgálni a magyar és külföldi piacot használt hangszerekkel, felújításokkal, átalakításokkal, digitalizálással, átfényezéssel, önjátszó zongorák gyártásával. 

Soha nincs vége...

 

Hétéves koromtól zenélek, hangszerek vettek körül. Véremben nagyapám hangszerész múltja, apám zenei és műszaki, technikai tehetsége, mindezt szerencsére örököltem. Magyarország, rendszerváltás utáni első hangszerboltjában kezdtem, majd cégvezető lettem, végigjártam a világot, megszámlálhatatlan zongorán dolgoztam már, de állítom, ezt a szakmát soha nem lehet véglegesen megtanulni. Sebaj zongora, én nem fáradok el.

Képzéseim